Book review, movie criticism

Saturday, March 17, 2018

Henry Wong, Chong Siu Wing, Yiu Fai Lo, Hardcore comedy (重口味 2013)


Henry Wong, Chong Siu Wing, Yiu Fai Lo, Hardcore comedy (重口味 2013)


  «Για βαριά γούστα» είναι ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας, που αποτελείται από τρεις ιστορίες τριών σκηνοθετών. Είναι η τρίτη τέτοιου είδους ταινία που έχω υπόψη μου. Η πρώτη είναι η «Αρχή μιας νέας εποχής», την οποία είδα επειδή μια από τις τρεις ιστορίες είναι της Λαρίσα Σεπίτκο την οποία έβλεπα πακέτο, δηλαδή όλες της ταινίες της, και η άλλη είναι «Οι επισκέπτες», την οποία επίσης θα δούμε μια και είδαμε το «Koma» της Naomi Kawase, την οποία επίσης είδαμε πακέτο με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας της «Τυφλή αγάπη» από την Πέμπτη που μας πέρασε.
  Θέλω κατά καιρούς να βλέπω μια κινέζικη ταινία σαν εξάσκηση στα κινέζικά μου. Προτιμώ τις κωμωδίες. Βέβαια όταν δίδεται ευκαιρία βλέπω και άλλες. Για παράδειγμα είδα πακέτο τον Feng Xiaogang επειδή πριν κανένα μήνα προβλήθηκε η ταινία του «Δεν είμαι η μαντάμ Μποβαρί».
  Τρεις κωμικές ιστορίες λοιπόν είδαμε στην «Hardcore comedy». Στην πρώτη, δυο άπειροι νεαροί στα ερωτικά νοικιάζουν ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία. Με την απέναντι θα πλεχθεί το ειδύλλιο του ενός. Αυτή θα κάνει ένα πάρτι και θα καταφτάσουν ένα σωρό κοπέλες, ντυμένες τολμηρά, που «δουλεύουν στο ισόγειο». Το ισόγειο είναι μπουρδέλο. Πώς αλλιώς θα εύρισκαν διαμέρισμα με τόσο φτηνό νοίκι; Στην ιστορία θα μπλεχτούν και αστυνομικοί, αλλά «All's Well That Ends Well» που λέει και ο Σαίξπηρ· που, δεν θυμάμαι σε ποια ιστορία, ακούσαμε και το όνομά του, σε μια αναφορά στον «Άμλετ». Και ξέρετε πώς λέγεται στα κινέζικα; Το θυμάμαι από τα μαθήματα που έκανα, Σασιμπιγιά. Καθόλου περίεργο, αν σκεφτείτε ότι ο Τραμπ λέγεται Ταλανφού και ο Τσίπρας Τσιπούλασι. Να σας το μάθουμε και αυτό, ο Μαρξ λέγεται Μάκεσι.
  Η δεύτερη ιστορία είναι με ναρκωτικά. Το πιο απολαυστικό επεισόδιο ήταν κάπου στο τέλος, που ο νεαρός πηγαίνει το κορίτσι να το γνωρίσει η μαμά του. Όμως η μαμά έχει μέσα τον ζιγκολό. Κάπου εκεί δίπλα είναι και ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό.
  Η τρίτη ιστορία, πέρα από κωμική, είναι ολότελα διδακτική. Όσοι είστε επιρρεπείς στο τζόγο προσέξτε,  κινδυνεύετε να χάσετε το κορίτσι σας.
  Από το ένα πεζοδρόμιο αυτός, από το άλλο αυτή. Πήγε να τον συμμαζέψει από το καφενείο που έπαιζε χαρτιά. Πραγματική ιστορία, μου την αφηγήθηκε η γυναίκα.
   
 

No comments: