Book review, movie criticism

Thursday, February 8, 2018

Juan Carlos Medina, The limehouse golem (Ημερολόγιο φόνων 2016)

Juan Carlos Medina, The limehouse golem (Ημερολόγιο φόνων 2016)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους
  Δεν μου αρέσουν τα έργα horror, το έχω ξαναγράψει, αλλά, και αυτό το έχω ξαναγράψει, επειδή δεν μου αρέσει το είδος δεν σημαίνει ότι κάποια έργα δεν είναι καλά. Για το συγκεκριμένο έργο βλέπω ότι έχει μια καλή βαθμολογία στο IMDb, 6.3, σε σχέση με τα περισσότερα έργα horror.
  Πήγα και το είδα στη δημοσιογραφική προβολή στο Ιντεάλ γιατί δεν θα έχανα με τίποτα την επόμενη προβολή, το ντοκιμαντέρ «The human flow» του κινέζου κινηματογραφιστή και ακτιβιστή Ai Weiwei που αναφέρεται στους πρόσφυγες, και που η πρεμιέρα του είναι επίσης σήμερα.
  Το είδα ευχάριστα. Είχε έξυπνους διαλόγους (το έργο είναι μεταφορά μυθιστορήματος) και ένα πολύ ωραίο εύρημα: ανάμεσα στους ύποπτους για τους φόνους, τόσο περίεργους που αποδόθηκαν σε ένα μυθικό golem, είναι και ο Καρλ Μαρξ. Τους άλλους δυο δεν τους ήξερα, αλλά στη βικιπαίδεια διαβάζω ότι είναι και αυτοί επώνυμοι, ένας μεγάλος κωμικός και ένας συγγραφέας, σίγουρα γνωστοί στο αγγλικό κοινό.  
  Η ανατροπή είναι εκ των ων ουκ άνευ σε ένα έργο του είδους, και έτσι υπήρξε και εδώ μια εντυπωσιακή ανατροπή, που όμως με απογοήτευσε. Ήθελα ένα happy end, παρόλο που ήξερα ότι το happy end είναι αρκετά σπάνιο στα έργα του είδους.

  

No comments: