Book review, movie criticism

Friday, January 19, 2018

Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez, and Quentin Tarantino, Four rooms (1995)



  Σε τέσσερα δωμάτια ενός ξενοδοχείου διαδραματίζονται τέσσερις ιστορίες στις οποίες εμπλέκεται ο Tim Roth σαν υπηρέτης ξενοδοχείου (έτσι μου μεταφράζει το bellhop το translate.google.com). Κάθε μια τους είναι γυρισμένη από διαφορετικό σκηνοθέτη.  
  Όλες οι ιστορίες είναι τουλάχιστον αλλόκοτες, αν και χαρακτηρίζονται ως κωμωδίες. Εγώ σαν βασικό κριτήριο έχω το πόσο γελάω. Και από αυτές τις ιστορίες μόνο σε μια γέλασα, αυτήν που σκηνοθέτησε ο Robert Rodriguez, η τρίτη στη σειρά, με τίτλο «Misbehavers», με πρωταγωνιστές δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Και οι άλλες καλές ήταν, όμως όχι σαν κωμωδίες, τουλάχιστον του δικού μου γούστου.  

  Οι υποθέσεις και των τεσσάρων ιστοριών υποτίθεται ότι διαδραματίζονται την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Και θυμήθηκα ότι στον κινέζικο κινηματογράφο υπάρχει το κινηματογραφικό είδος  "Hesui Pian (贺岁)", or "New Year's Celebration Films, είδος με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ο Feng Xiaogang. Έχουμε γράψει και για τις δεκαέξι ταινίες του. Όσες δεν είχαμε δει τις είδαμε με αφορμή την τελευταία του ταινία «Δεν είμαι η μαντάμ Μποβαρί» που προβλήθηκε πριν ένα μήνα στην Ελλάδα.  

No comments: