Book review, movie criticism

Saturday, December 30, 2017

Αντώνης Σωτηρόπουλος, The bachelor (2016)

Αντώνης Σωτηρόπουλος, The bachelor (2016)


  Απίστευτα σπαρταριστή κωμωδία, έξυπνο σενάριο που το υπογράφει η Ρένα Ρίγγα, εξαιρετική σκηνοθεσία, είχα καιρό να γελάσω έτσι σε κωμωδία.
  Ο πεθερός, μεγαλογιατρός, δεν θέλει τον γαμπρό γιατί έχει γραφείο κηδειών. Όμως εδώ δεν είναι Ισλάμ, η κόρη του δεν δίνει σημασία. Μάλιστα καλεί τους φίλους του εν αγνοία του για ένα bachelor party.
  Μοιραίο λάθος!!! Καθώς θα μπλεχτεί στη μέση και ο πατέρας της που προσπαθεί να αποτρέψει το γάμο, ο φίλος της με τους τρεις φίλους του και τον μέλλοντα πεθερό του θα καταλήξουν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα συναντήσει την πρώην του. Θα το κάνουν. Και, σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, θα το ομολογήσει στην μέλλουσα γυναίκα του.
  Μεγάλο λάθος. Οι ανθοδέσμες που της στέλνει καταλήγουν όλες στον σκουπιδοντενεκέ. Καλά, δεν άκουσε τη συμβουλή που κυκλοφορεί ευρέως, και στο κρεβάτι να σε πιάσει η γυναίκα σου με την γκόμενα εσύ να αρνηθείς ότι την απατούσες; Βρες την πιο φανταστική δικαιολογία, αν δεν θέλει να σε χωρίσει θα κάνει πως τη χάβει και όλα πάνε ρολόι.
  Η ταινία είναι κωμωδία και έτσι έχουμε happy end, όχι όμως πριν συμβούν αρκετά ακόμη κωμικά επεισόδια.
  Όμως τελικά άλλο ζωή και άλλο μυθοπλασία, κινηματογραφική εν προκειμένω. Η Κατερίνα Γερονικολού που συγχώρησε στην ταινία, διαβάζω σε ιστοσελίδα ότι δεν συγχώρησε κάποιον πρώην της όταν έμαθε ότι την απάτησε. Αντιγράφω την παράγραφο:
  «Μου έχει συμβεί να μάθω ότι κάποιος σύντροφός μου με απάτησε. Μπορεί να μη χώρισα την επόμενη μέρα, όμως έγινε μετά από δέκα μέρες. Προσπάθησα να συγχωρήσω, αλλά δεν τα κατάφερα» λέει συμπληρώνοντας πως εκείνη δεν έχει απατήσει ποτέ κάποιο σύντροφό της».
  Ηθικό δίδαγμα: δεν είναι να ρισκάρετε ότι η φίλη/γυναίκα σας που την απατήσατε θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σας και θα σας συγχωρέσει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις γυναίκες.

  

No comments: