Book review, movie criticism

Thursday, August 31, 2017

Guillaume Canet, Rock’n roll (Μεγάλωσε αν τολμάς, 2017)

Guillaume Canet, Rockn roll (Μεγάλωσε αν τολμάς, 2017)
  

Από σήμερα στους κινηματογράφους
  Το θέμα της ταινίας είναι η κρίση της μέσης ηλικίας.
  O Γκιγιώμ Κανέ (εκτός από σκηνοθέτης είναι και ο πρωταγωνιστής της ταινίας) είναι 42 χρονών. Ηθοποιός, όπως και σύντροφός του η Μαριόν Κοτιγιάρ, θα περάσει ένα σοκ όταν η νεαρή συμπρωταγωνίστριά του που στην ταινία είναι κόρη του θα του πει ότι δεν αποτελεί πια αντικείμενο ερωτικής έλξης για τις κοπέλες της γενιάς της. Δεν είναι πια ροκ.
  Το ροκ δηλαδή είναι ένα σήμα κατατεθέν της νεότητας.
  Θα προσπαθήσει να γίνει ροκ. Θα δούμε και τον σταρ του γαλλικού ροκ, τον Τζόνυ Χαλλιντέι, να παίζει στην ταινία τον εαυτό του. Βέβαια ο Κανέ θα τα κάνει θάλασσα.
  Και επιχειρεί καινούρια πράγματα: μπότοξ και body-building. Θα αλλάξει φάτσα, θα αλλάξει σώμα, και βέβαια τον καινούριο Κανέ θα υποδυθεί άλλος ηθοποιός.
  Εδώ φαίνεται να έχει επιτυχία. Αποτελεί πια αντικείμενου του πόθου για την Μαριόν, επίσης ηθοποιου, που τελευταία δεν είχε και μεγάλη διάθεση για σεξουαλικές επαφές. Και αυτή θα περάσει παρόμοιο σοκ, χωρίς όμως τις ίδιες αντιδράσεις, όταν την πληροφορούν ότι είναι πολύ μεγάλη για το ρόλο της ταινίας και θα τον δώσουν στη Λεά Σεϊντού.
  Κωμωδία χωρίς πολύ γέλιο στην αρχή, εξελίσσεται σε δράμα όταν ο Κανέ γελοιοποιείται, για να γίνει πάλι κωμωδία με το χάπι εντ στο τέλος του έργου.
  Δεν ξέρω αν άλλη κωμωδία πραγματεύτηκε το θέμα της κρίσης της μέσης ηλικίας με επιτυχία, γιατί πιστεύω ότι το θέμα αυτό μόνο σαν δράμα μπορεί να το πραγματευθεί ένας σκηνοθέτης.
  Συμβουλή: εσείς οι σαραντάρηδες που θα πάτε να δείτε την ταινία, μην τρέξετε μετά στα μπότοξ και στα γυμναστήρια, εκτός πια και αν δεν ελκύεται σεξουαλικά τη γυναίκα-σύντροφό σας. Ο Κανέ (δεν συγκράτησα το όνομα που είχε στην ταινία) τα κατάφερε, γιατί να μην τα καταφέρεται κι εσείς.
  Για σας τις γυναίκες, λυπάμαι, ποιος νοιάζεται για σας, ο σκηνοθέτης δεν έκανε καμιά υπόδειξη.  



No comments: