Book review, movie criticism

Wednesday, August 9, 2017

Gérard Krawczyk, Wasabi (Κληρονομώ την κόρη μου, 2001)



Gérard Krawczyk, Wasabi (Κληρονομώ την κόρη μου, 2001)


  Συγκινητική η κωμωδία «Κληρονομώ την κόρη μου» του Gérard Krawczyk, (ο πρωτότυπος τίτλος είναι Wasabi, κάτι σαν τη δική μας τυροκαυτερή, γιαπωνέζικη αυτή), όπως και οι «Σπεσιαλίστες», στην οποία πρωταγωνιστεί επίσης ο Ζαν Ρενό. Στους σπεσιαλίστες είχαμε τη συγκινητική προσπάθεια του Ζεράρ Ντεπαρντιέ να μείνει κοντά στον Ζαν Ρενό, νιώθοντάς τον σαν φίλο, παρά τις προσπάθειες που κάνει εκείνος να τον ξεφορτωθεί. Εδώ έχουμε την συγκινητική συνάντηση πατέρας και κόρη, που αγνοούσαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου.
  Η μητέρα της Γιούμι τον έδιωξε, πριν από δεκαεννέα χρόνια. Ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί. Ένας γιαπωνέζος συμβολαιογράφος τον πληροφορεί για το θάνατό της και του λέει ότι τον αφήνει κηδεμόνα της κόρης τους. Δεν θα πει αμέσως στην ατίθαση έφηβη ότι είναι ο πατέρας της. Αλλά κάποια στιγμή θα το μάθει, καθώς τα πράγματα περιπλέκονται. Ο θάνατος της φίλης του ήταν δολοφονία. Και φυσικά δεν θα κάνω σπόιλερ αν πω ότι στο τέλος ο δολοφόνος της θα το πληρώσει.
  Υπέροχη κωμωδία, με εξαιρετικούς στους ρόλους τους ο Ζαν Ρενό σαν πατέρας, η Ryôko Hirosue σαν κόρη και ο Michel Muller σαν συνάδελφός του αστυνομικός.

No comments: