Book review, movie criticism

Wednesday, June 14, 2017

Patt Jenkins, Wonder woman (2017)

Patt Jenkins, Wonder woman (2017)

  Παίζεται από την Πέμπτη 8 Ιουνίου στους κινηματογράφους.
  Η «Γυναίκα θαύμα» είναι μια ταινία φαντασίας στην οποία συμπλέκεται η ιστορία με την ελληνική μυθολογία. Ο γιος του Δία, ο Άρης, σκότωσε όλους τους θεούς και ενέσπειρε το μίσος και τη διχόνοια στους ανθρώπους. Οι καταστρεπτικοί πόλεμοι ήσαν η συνέπεια. Ο Δίας δεν κατάφερε να τον  αποτρέψει. Έσωσε όμως τις αμαζόνες, τις προστάτιδες των ανθρώπων, σε ένα μακρινό νησάκι που δεν θα μπορούσε εύκολα να εντοπίσει ο Άρης, και ανάμεσά τους έβαλε την κόρη του την Νταϊάνα που είναι και κόρη της βασίλισσας των αμαζόνων. Παρά τις αντιρρήσεις τις μητέρας της αυτή θα εκπαιδευτεί και θα γίνει φοβερή μαχήτρια.
  Η ιστορία είναι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Ένας άγγλος κατάσκοπος ξέφυγε από τους γερμανούς με ένα αεροπλάνο. Έπεσε κοντά σε μια ακτή του νησιού και η Νταϊάνα που τον είδε τον έσωσε από βέβαιο πνιγμό. Μαζί θα φύγουν από το νησί, κρυφά από τη βασίλισσα, να βρουν και να σκοτώσουν τον Άρη. Πηγαίνουν στο μέτωπο και… και…

  Και θα δούμε εντυπωσιακές σκηνές μάχης με την Νταϊάνα να αποκρούει τις σφαίρες των γερμανών με την ασπίδα της και με τον σιδερένιο σωλήνα που καλύπτει τον πήχη του χεριού της. Λίγο χιούμορ, κάποιος ερωτισμός, και με τις αμαζόνες βέβαια να είναι και με τα δυο στήθη τους. Πρόκειται για μια ταινία από τις καλύτερες του είδους. 

No comments: