Book review, movie criticism

Friday, June 9, 2017

Gabriele Mainetti, Lo chiamavano Jeeg Robot (They call me Jeeg, Με λένε Τζιγκ 2015)

Gabriele Mainetti, Lo chiamavano Jeeg Robot (They call me Jeeg, Με λένε Τζιγκ 2015)

Από χθες στους κινηματογράφους. 
  Ο Οβελίξ όταν ήταν μικρός έπεσε σε μια μαρμίτα με μαγικό φίλτρο και απόχτησε υπεράνθρωπες δυνάμεις. Ο Έντζο, μικροκλέφτης, προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι με ραδιενεργά απόβλητα που βρισκόταν κάτω από μια γέφυρα στον Τίβερη και απέχτησε υπεράνθρωπες δυνάμεις. Όμως έρχεται σε σύγκρουση με τον «γύφτο», της ίδιας συμμορίας, που έχει τις φιλοδοξίες του Μουσολίνι, αλλά σε μικροκλίματα. Ο γύφτος τον θεωρεί συμμέτοχο στην κλοπή μιας παρτίδας ναρκωτικών και τον καταδιώκει αμείλικτα. Παρακολουθούμε διάφορα επεισόδια με κορυφαίο εκείνο του τέλους, όταν ο Έντζο θα αντιμετωπίσει τον γύφτο που έπεσε και αυτός κάποια στιγμή μέσα στο ίδιο βαρέλι.
  Μοναχικός και μόνος καουμπόι, χωρίς φίλους, χωρίς αισθήματα για τους άλλους, θα θυσιαστεί για να αποτρέψει την έκρηξη μιας βόμβας που έβαλε στο γήπεδο ο γύφτος. Αλλά για να γίνει αυτή η συναισθηματική μεταμόρφωση έπρεπε να έλθει σε επαφή με την Αλίσια, μια κοπέλα ψυχωτική που μετά το θάνατο της μητέρας της ζει στον κόσμο ενός γιαπωνέζικου μάνγκα και πιστεύει ότι ο Έντζο είναι στην πραγματικότητα ο Χιρόσι Σίμπα.

  Για να λέμε την αλήθεια, πιο πολύ με συγκίνησε το αισθηματικό από το αστυνομικό μέρος της ταινίας, με το αίσθημα που αναπτύχθηκε σιγά σιγά ανάμεσα στους δυο διαταραγμένους ψυχολογικά ήρωες. Και οι δυο πρωταγωνιστές αλλά και άλλοι συντελεστές της ταινίας κέρδισαν διάφορα βραβεία. Αξίζει να τη δείτε.   

No comments: