Book review, movie criticism

Thursday, May 4, 2017

Nathan Morlando, Mean dreams (Άγρια όνειρα 2016)



Nathan Morlando, Mean dreams (Άγρια όνειρα 2016)
  

  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Πόσο κακός μπορεί να είναι τελικά ένας πατέρας; Εν τάξει, να κτυπάει τη γυναίκα του (δηλαδή τι εντάξει, καθόλου εντάξει) αλλά και την κόρη του; Δεν θα του περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι αυτό θα το πλήρωνε πανάκριβα.
  Δεν καλοβλέπει καθόλου τα πάρε δώσε της δεκαεξάχρονης κόρης του, της Sophie Nélisse, με τον δεκαοχτάχρονο Josh Wiggins, γιο του γείτονά του. Και η αντίθεσή του αυτή θα πάρει κάποια στιγμή δραματικές διαστάσεις.
  Και σ’ αυτή την ταινία βλέπουμε το μοτίβο των διεφθαρμένων αστυνομικών. Αυτός είναι ο πατέρας της Sophie και ο αστυνόμος. Ένα εκατομμύριο είναι πολλά λεφτά, θα σκοτώσει ο πατέρας της Σόφι για να τα αποκτήσει. Αργότερα θα μάθουμε ότι στο κόλπο ήταν και ο αστυνόμος.
  Ο Josh που ήταν κρυμμένος στην καρότσα του φορτηγού του πατέρα της Σόφι για να μην τον δει, δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν μάρτυρας στους φόνους. Θα πάρει την τσάντα με τα χρήματα που έριξε στην καρότσα ο πατέρας της Σόφι, θα πάρει και τη Σόφι και θα φύγουν. Θέλει να τη γλιτώσει από ένα τέτοιο πατέρα.
  Και αρχίζει η φυγή, που σε λίγο όμως γίνεται καταδίωξη. Θα δούμε πολλά συναρπαστικά επεισόδια. Τους πιάνουν, τους ξεφεύγουν, τους ξαναπιάνουν… Το πιστόλι που αγόρασε ο Josh θα τους σώσει δυο φορές.
  Συναρπαστική περιπέτεια αλλά και τρυφερό ρομάντζο, με το αίσθημα των δυο εφήβων, αλλά και το σεξ, να δηλώνεται με τόσο διακριτικό τρόπο

No comments: