Book review, movie criticism

Sunday, July 17, 2016

Bill Pohlad, Love & Mercy




Μετά τον Hemingway και τον Zhou Enlai έχουμε μια ακόμη βιογραφική ταινία. Αναφέρεται στη ζωή του Brian Wilson, συνιδρυτή των Beach boys.
Η ταινία κινείται σε δυο χρονικά επίπεδα που εναλλάσσονται: ο Brian σαν νέος, και ο Brian σαν μεσήλικας, με ψυχιατρικά προβλήματα τον οποίο κουράρει ένας ψυχίατρος που προσπαθεί να τον αρμέξει κανονικά. Μπουκώνοντάς τον με φάρμακα πιστεύει ότι θα τον έχει για πάντα ασθενή του. Όμως η Melinda θα του χαλάσει τα σχέδια. Στα γράμματα τέλους διαβάζουμε ότι με την παρέμβασή της τα αδέλφια του μήνυσαν τον ψυχίατρό του, του αφαιρέθηκε η άδεια του και του απαγορεύτηκε να έχει στο εξής οποιαδήποτε επαφή με τον Brian.
Τελικά δεν έχουμε happy end μόνο στις ταινίες αλλά και στην πραγματική ζωή. Η Melinda και ο Brian παντρεύτηκαν και έκαναν πέντε παιδιά, διαβάζουμε επίσης στα γράμματα τέλους.
Οι Beach boys ήταν από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, και τα τραγούδια τους Good vibrations και Sloop John B. από τα αγαπημένα μου των μαθητικών μου χρόνων (τα ακούσαμε και στην ταινία). Αυτό το δεύτερο μου άρεσε πολύ και στη γαλλική εκτέλεση με τη Silvie Vartan. Στο youtube βρήκαμε μια μεταγενέστερη εκτέλεση.

No comments: